fredag den 29. maj 2009

Motorik

Nå, men for at det alt sammen ikke skal handle om Sofias sproglige udvikling, så må jeg da også hellere få skrevet ned, hvordan det går med hendes motorik. Hun er rimelig alderssvarende, hverken hurtig eller speciel langsom på det område.

Hun tog jo hendes første skridt på egen hånd i februar, et par uger før hun fyldte et år. Så troede jeg at hun ville gå kort efter, men næh nej, hun ventede helt til begyndelsen af april, før hun havde lyst til at slippe helt, og gå længere ture ud i verden på egen hånd. Men nu spæner hun til gengæld afsted over stok og sten, og er ligeglad med, om der er nogen voksne i nærheden. Hun dyrker stadig fuld-sømand-gangarten, og falder en del over egne fødder, men lander næsten altid på den polstrede ble-numse, og siger "op igen" og stæser videre :-)

Hun har også lige lært at klatre op på sin gyngehest, og gynger frem og tilbage, imens hun siger "gyn-gaaaan". Og hun er vild med at rutche. Og blive tumlet vildt med og hænge på hovedet, imens hun skrald-griner :-) Hun kan også selv kravle ned fra vores dobbeltseng, hvilket godt kan være lidt farligt, for hun har mindst een gang sneget sig ned mens vi sov om morgenen (efter hun i løbet af natten er kommet over i smørhullet igen, igen)... Vi regner med snarest at skifte vores 140 cm seng ud med en 180. Gerne med 1 meter høj sengekant hele vejen rundt!

Hun kan efterhånden godt finde ud af at putte de rigtige brikker på plads i knop-puslespillende. Men puttekasserne har hun ikke helt afluret endnu - hun synes alle klodserne skal i det runde hul, og kan godt blive virkelig gal, når det ikke kan lade sig gøre. Thomas og jeg kan ikke blive enige om hvem af os hun dog har det temperament fra ;-)



og så lige een ting mere angående hendes sproglige udvikling: hun er begyndt at synge. Ikke hele sange, men sådan små brudte sætninger fra sangene. I dag sang hun f.eks. "mæh si'r det lil' lam", og "sover du, sover du?" (Mester Jacob) og "busse oooop og lukker" (imens hun render rundt og laver åbne-lukke fagterne). Med rigtig melodi og det hele. Det er så sødt! :-) Jeg bliver nødt til at blive bedre til at have kameraet i nærheden, så jeg kan få det foreviget på video.

Ingen kommentarer: