onsdag den 10. februar 2010

"A' deeeeeeet?"

Jeg troede egentlig aldrig Sofia ville komme ind i den fase, hvor man siger "a' det?", fordi hun var hurtig sprogligt, og ikke var i a'-det-fasen i 12-18 måneders alderen, hvor de fleste af hendes jævnaldrende var.

Men NU har hun taget revance! Hun KAN sagtens sige "hvad er det?" fint og velartikuleret, men hun fortrækker at sige "a' diiiii?!?!?". Hun bliver ved med at fyre den sætning af i maskingeværstempo, indtil man svarer. Og når man så svarer, så gentager hun det igen sådan en 10-12 gange... Og stopper gerne først når man har svaret det samme 10-12 gange - hvis man altså ikke begynder at digte for variationens skyld ;-)

Jeg tror hun gør det i en blanding af at få opmærksomhed, glæden ved at få forældrene til at gentage ord og ekstrem nysgerrighed og vidensbegær.

Det er sødt lige til at starte med, men som forælder kan man godt blive en lille smule bims af det :-) (sagde jeg en lille smule? Jeg mener mega sindsygt vanvidsfrådende desperat, men det ER bare en fase (ik', ik', ik'?!?!?)).

Ingen kommentarer: